Kauppiaankatu%252017%2520A%252027%2520yk
Vuokra-asumisen

Usein kysytyt kysymykset

Asunnon vuokraaminen

Miten vuokraan Asuntoyhtymän asunnon?


Haluamme, että uuden kodin vuokraaminen on sinulle helppoa, nopeaa ja mukavaa. Näin vuokraat meillä asunnon: 1. Tee hakemus vuokrahakemus.fi 2. Hakemuksen tehtyäsi vuokraajamme ottaa sinuun yhteyttä sopiakseen mahdollisesta asuntonäytöstä tai vuokrasopimuksen viimeistelystä 3. Hyväksyttyämme hakemuksesi lähetämme sinulle sähköisen allekirjoituslinkin sähköpostitse. Voit allekirjoittaa sopimuksen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla 4. Kun olet allekirjoittanut sopimuksen, muista ottaa laaja kotivakuutus vastuuvakuudella sekä tehdä oma sähkösopimus 5. Nouda avaimet ja muuta uuteen kotiisi
Miten voin sopia asuntonäytöstä? Voinko myös vuokrata ilman näyttöä?


Voit vuokrata asuntomme kätevästi myös ilman näyttöä. Mikäli haluat näytölle, ota yhteyttä asunnon vuokrailmoituksessa mainittuun vuokraajaan sähköpostitse tai puhelimitse.

Voit myös ottaa yhteyttä vuokrauksen asiakaspalveluun:

vuokraus@asuntoyhtyma.fi

020 766 1390
Kuinka nopeasti voin muuttaa ja mistä saan avaimet?


Voit muuttaa heti vuokrasopimuksesi alettua. Mikäli haluamasi asunto on heti vapaana, voi muuttosi olla jo vaikka seuraavana arkipäivänä! Avaimet voit noutaa joko toimipisteeltämme tai ennakkoon sovittaessa muusta noutopisteestä.

Löydät toimipisteidemme yhteystiedot täältä.
Kuinka pitkä vuokrasopimus on?


Kaikki uudet vuokrasopimuksemme ovat toistaiseksi voimassa olevia. Se tarkoittaa, että voit irtisanoa asunnon yhden kalenterikuukauden irtisanomiajalla. Osassa sopimuksista ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika on esimerkiksi kuuden kuukauden päästä sen alkamisesta.
Pitääkö minun maksaa vuokravakuus?


Meillä sinun ei tarvitse maksaa vuokravakuutta.
Kuka voi vuokrata Asuntoyhtymän asunnon?


Voit hakea Asuntoyhtymän vuokra-asuntoa, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Mikäli sinulla on lievä maksuhäiriömerkintä tai olet maksanut laskut ja saanut Ref-merkinnän, voit hakea asuntoamme. Tee ensin vuokrahakemus ja ota sitten yhteyttä vuokraajaan keskustellaksesi maksuhäiriöiden vaikutuksesta.
Missä Asuntoyhtymän vuokrakodit sijaitsevat?


Vuokrakotimme sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä, Turussa, Tampereen seudulla, Oulussa, Vaasassa ja Porvoossa. Asuntomme sijaitsevat kasvukeskuksissa hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden äärellä. Löydät heti vapaana olevat asuntomme Oikotieltä tai Vuokraovesta kirjoittamalla vapaasanahakukenttään Asuntoyhtymä.
Ovatko lemmikit tervetulleita asuntoyhtymän asuntoihin?


Kerrostaloelämään soveltuvat lemmikit ovat tervetulleita kaikkiin asuntoihimme. Huomioithan, että olet vastuussa lemmikkisi aiheuttamista mahdollisista vahingoista tai huomattavasti tavanomaista suuremmasta asunnon kulumisesta.

Asumisen aikaiset kysymykset

Tarvitsenko kotivakuutuksen?


Kyllä. Asuessasi Asuntoyhtymän asunnossa tulee sinulla olla laaja kotivakuutus vastuuosineen. Toimitathan vuokraajallesi kopion kotivakuutuksesta ennen avainten noutoa.
Sähkö, vesi ja netti - miten toimin?


Vuokralaisena teet itse oman sähkösopimuksesi.

Vesimaksu on yleensä 20 € / kk / henkilö. Ilmoitathan asiakaspalveluumme, mikäli asukasmäärä muuttuu.

Jos taloyhtiössä on käytössä laajakaistayhteys, perimme erillisen asuntokohtaisen mediamaksun. Halutessasi voit ostaa lisänopeuden laajakaistan palveluntarjoajalta.
Voinko vuokrata autopaikan?


Monissa taloyhtiöissämme on tarjolla autopaikkoja. Tarjoamme lähtökohtaisesti vuokralle yhden autopaikan jokaista asuntoa kohden. Mikäli paikkoja on runsaasti vapaana, voit vuokrata myös toisen autopaikan.

Olethan vapaista autopaikoista yhteydessä asiakaspalveluumme.
Voinko varata saunavuoron?


Mikäli taloyhtiössä on yhteiskäyttösauna, voit varata saunavuoron huoltoyhtiön kautta.
Miten vuokralaskutus toimii?


Saat vuokralaskun kuukausittain sähköpostiisi. Laskun eräpäivä on jokaisen kuun viides päivä. Saatuasi ensimmäisen laskun voit tehdä omasta verkkopankistasi e-laskusopimuksen. Jos haluat siirtää vuokralaskun eräpäivää tai sinulla on vaikeuksia vuokran maksamisen kanssa, olethan yhteydessä vuokravalvontaan: vuokravalvonta@asuntoyhtyma.fi
Saako asunnossa tupakoida?


Asuntojen sisällä tupakointi on aina kielletty. Osa taloyhtiöistämme on täysin savuttomia, jolloin tupakointi on sallittu vain pihalla merkityllä paikalla. Muissa taloyhtiöissä parvekkeella tupakointi on sallittua. Kunnioitathan tupakoidessasi muiden asukkaiden hyvinvointia.
Miten teen vikailmoituksen?


Tee vikailmoitus verkkosivuillamme: Tee vikailmoitus HUOM! Kiireellisissä tai välittömästi toimenpiteitä vaativissa tapauksissa (mm. rikkoutuneet ikkunat ja vesivuodot) olethan aina yhteydessä taloyhtiösi kiinteistöhuollon päivystysnumeroon. Kiinteistöhuollon yhteystiedot löydät taloyhtiösi ilmoitustaululta.
Mistä löydän huoltoyhtiön tiedot?


Löydät huoltoyhtiön tiedot helpoiten rappukäytäväsi ilmoitustaululta tai asunnon luovutuksen yhteydessä saamastasi yhteystietolomakkeesta.
Miten käytän taloyhtiön yhteiskäyttöautoja?


Jos taloyhtiössäsi on käytössä yhteiskäyttöauto, voit varata sen käyttöösi yhteiskäyttöauton asiakaspalvelun kautta.
Mitä saan kiinnittää vuokra-asuntoni seiniin?


Voit kiinnittää tauluja tai muita esineitä seinille tavoilla, jotka eivät jätä jälkiä. Esimerkiksi taulutarrat ovat käteviä kevyiden taulujen kiinnittämiseen.

Jos haluat kiinnittää seinälle esimerkiksi taulutelevision, hyllyjä tai painavia tauluja, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme lisäohjeita varten.

vuokraus@asuntoyhtyma.fi 020 766 1390

Sopimuksen irtisanominen

Kuinka irtisanon asuntoni tai autopaikkani?


Kun haluat irtisanoa vuokrasopimuksesi, täytä irtisanomislomake verkkosivuillamme: Täytä irtisanomislomake
Mikä on asunnon ja autopaikan irtisanomisaika?


Vuokrasopimus päättyy aina kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Irtisanomisaika selviää vuokrasopimuksestasi, mutta se on aina vähintään yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi aina kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on vastaanotettu. Esimerkiksi: jos sanot vuokrasopimuksesi irti 5.2., päättyy vuokrasopimus 31.3
Milloin vuokravakuus palautetaan?


Mikäli olet maksanut vuokravakuuden, palautamme sen sinulle kahden viikon sisällä vuokrasopimuksen päättymisestä sillä edellytyksellä, että asunto on siisti ja kunnossa.